A tálalásnak vannak szabályai, amiket ha pontosan betartunk, akkor bátran várhatjuk a legkritikusabb vendégeket is. A legfőbb szabály, hogy soha semmilyen ételt ne szervírozzunk tányéron. Adjuk meg a módját a kínálásnak és minden étel a hozzá való kínálótálon kerüljön az asztalra. Nagyon fontos, hogy mit miben helyezel el az asztalon. Az ízléses és szép tálalás emeli az elfogyasztott ételek élvezeti értékét. Vigyázni kell, mert ez visszafelé is igaz. A hanyag tálalás, a nagy összevisszaság és a kifogásolható teríték, netalán az életlen kések még akár csökkenthetik is a vendégek étvágyát. A remek tálalóedényeket díszíthetjük is, így még kívánatosabbá válnak a bennük elhelyezett ételek. A terítékeknek is van divatja, ám az örök elegancia, a klasszikus és letisztult darabok használata mindig mindenhol helyénvaló. A mexikói kézműves stílusban készült extra magas fényű különleges ónötvözetből készült salátástálak, kínálók, sushi tálak, tálaló evőeszközök és vázák jól illenek az ünnepi asztalokra, a különleges vacsorákhoz, ám a hétköznapok étkezésének fényét is emelhetik.